به پیام سرا خوش آمدید

تور باکو

باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشور است. این شهر بر ساحل غربی دریای ‏خزر در شبه جزیره آب‌شوران قرار دارد و یکی از مناطق نفت‌خیز جهان است. باکو پر جمعیت‌ترین و یکی از زیباترین ‏شهرهای قفقاز است. وجود تعداد بسیاری از پارک‌های ساحلی و برگزاری برنامه‌های متعدد هنری از جمله موسیقی، تئاتر و اپرا ‏جذبه خاصی به این شهر داده‌ است. بخش قدیمی شهر باکو ، همراه با برج و حصار قلعه شهر  از سده‌های میانه بجای ‏مانده است و یکی از آثار ثبت شده در یونسکو است جمعیت شهری در ابتدای سال ۲۰۰۹ حدود ۲٫۰۴ ‏میلیون نفر برآورد شده است. در ابتدای سال ۲۰۰۳ بیش از ۱۵۳ هزار نفر از آوارگان داخلی (ناشی از جنگ قره باغ) و هچنین ۹۴ ‏هزار نفر پناهنده خارجی در این شهر علاوه بر جمعیت اصلی وجود داشته اند‎.‎ با این حال این شهر در حال حاضر جزء مناطق پر رونق صنعت گردشگری محسوب میشود و تورهای باکو نیز بدر تمام طول سال برگزار می‌شوند.

باکو

 باکو کجاست؟

شهر باکو، پایتخت آذربایجان از لحاظ جغرافیایی در ساحل غربی دریای خزر و شبه جزیره آب شوران قرار گرفته است. این شهر بزرگترین در کشور و همچنین یکی از مناطق نفت خیز جهان به شمار می رود. مساحت باکو ۲۸۵ کیلومتر مربع و جمعیت حاضر در آن طبق آمار سرشماری در سال ۲۰۱۵، ۲٬۳۷۴٬۰۰۰ نفر است.

تاریخ شهر باکو:

اولین مستندات شهر باکو به قرن ششم میلادی بر می گردد. در آن زمان پیوند تاریخی گسترده ای میان باکو با کشور ایران وجود داشت. پس از این که زمین لرزهٔ بزرگی در قرن ۱۲ میلادی شماخی پایتخت شروانشاهان را ویران نمود، آهسیتان اول باکو را به عنوان پایتخت جدید انتخاب کرد. در زمان ساسانیان حضور و نفوذ عوامل ایرانی در کرانه‌های اران از تالش و باکو تا دربند بسیار قوی و چشمگیر بود.
در دورهٔ شروانشاهان، باکو بخشی از شروان بود. شروان مانند بقیهٔ اران بخشی از سرزمین آذربایجان نبود. آذربایجان به منطقهٔ جنوب رود ارس گفته می‌شد. باکو پایتخت شیروانشاهان در سده‌های ۱۴ و ۱۵ میلادی بود و بعد بخشی از ایران صفوی شد. حکومت عثمانی در قرن ۱۶ میلادی طی دوره‌ای کوتاه به قسمت اعظم قفقاز از جمله باکو حاکم شد. نادرشاه افشار توانست این قسمت از آران، گرجستان و منطقهٔ ارمنستان فعلی را دوباره به ایران بازگرداند. در جنگ‌های ایران و روس در زمان فتح علی شاه این ناحیه بر اساس عهدنامه گلستان و ترکمانچای از ایران جدا و به دست روس‌ها افتاد و باکو در اواخر قرن نوزدهم و دههٔ اول قرن بیستم از بزرگ‌ترین مناطق تولید نفت جهان بود.

اطلاعات ضروری شهر باکو:

در سفر به کشورهای خارجی، اطلاعاتی هستند که دانستنشان از قبل ضروری است و باید آمادگیشان را داشته باشید. در ضمن باید بگوییم که چنانچه زمان کافی دارید پیشنهاد می کنیم چند کلمه ای ترکی یاد بگیرید که در این سفر حسابی بکارتان خواهد آمد. اطلاعات ضروری پایتخت کشور آذربایجان به شرح زیر هستند:
زبان رسمی: ترکی آذربایجانی
واحد پول: منات (AZN)، هر منات در تاریخ ۲۱ بهمن ۹۶ ۲۸۵۰ تومان بوده است.
نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز
پیش شماره کشور: ۹۹۴+
پیش شماره شهری: ۱۲
اختلاف ساعت باکو با تهران: ۳۰+
فرودگاه ها:‌ فرودگاه بین‌المللی حیدر علی‌اف
مورد دیگری که همان ابتدای ورود به شهر باکو لازم است بدانید این است که چطور از فرودگاه باکو به مرکز شهر بروید؟ از آن جایی که توضیحات آن مفصل راه های حمل و نقل بسیار است این موارد را در مطلب حمل و نقل فرودگاه باکو کاملا توضیح داده ایم و می توانید جزییات را آن جا بخوانید. در ضمن اگر تور باکو را از الی گشت خریداری کنید بیشتر مواقع ترانسفر فرودگاهی برایتان رایگان خواهد بود.

جاذبه های باکو:

1.‏ بازدید از بافت قدیمی شهر باکو- ایچری شهر
بافت قدیم شهرباکو، که از آن با نام ارگ باکو نیز یاد می‌شود به تدریج مابین قرون ۱۱ تا ۱۹ میلادی ساخته شده‌است. ‏این شهر فرهنگ و تمدنهای مختلفی چون ساسانی، زرتشتی، شیروانی، ایرانی، عربی، عثمانی و روسی را در خود جای ‏داده‌است. این قسمت شهر در شمال غربی خلیج باکو واقع شده و جزو دیدنی‌ترین مکان‌های باکو به‌شمار می‌رود که در ‏سال ۲۰۰۰ میلادی در شمار میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. ایچری شهر دارای ۲۳ محله، ۲ کاروان سرا، ۳ چشمه ‏آب و میدان بازار است که جذاب‌ترین مکان آن قلعه دختر است.‏
2.‏ بازدید از بلوار باکو
یکی از تجربه هایی که نباید در باکو از دست داد، بازدید از بلوار باکو است. این ‏خیابان زیبا که در امتداد خلیج دریای خزر کشیده شده است، همواره در کنار پارکی به همین نام قرار گرفته است. ‏همچنین، این پارک حدود ۳ کیلومتر و ۷۵۰ متر طول دارد که در سواحل جنوبی دریای خزر از میدان ملی پرچم تا میدان ‏آزادی باکو کشیده شده‌است. وجود کافه و رستوران های متفاوت در این بلوار، در کنار مراکز خریدی زیبا، از این بلوار، ‏مکانی ایده آل برای گردش ساخته است. ‏
3.‏ بازدید از مرکز فرهنگی حیدر علی اف
این مرکز یک مجموعه فرهنگی در باکو است و توسط زها حدید معمار بریتانیایی-عراقی طراحی شده‌است.‏ بسیاری از گردشگران فقط برای بازدید از نمای بیرونی این ساختمان از آن دیدن می کنند و نمای مسحور کننده آن با ‏خمیدگی خاصش همواره مورد علاقه گردشگران بوده است. داخل این مرکز فرهنگی یک سالن کنفرانس، گالری هنر و ‏یک موزه نیز وجود دارد که همواره می توان از آنها بازدید نمود.‏
4.‏ بازدید از برج های شعله
برج های شعله که جدیدا به عنوان یکی از نماد های باکو شناخته می شوند، بلند ترین آسمان خراش های این شهر ‏محسوب می‌شوند. ارتفاع آن ها حدود 190 متر است و از اکثر نقاط شهر به خوبی دیده می شوند. این برج ها از یک ‏هتل، بخش اداری و آپارتمان تشکیل می‌شوند. طراحی این برج ها به شکل شعله است.. ‏همچنین هتل پنج ستاره ‏Fairmont ‎‏ نیز در این برج ها واقع شده است و گردشگران می توانند با اقامت در این هتل، ‏با یک تیر دو نشان بزنند و از برج ها نیز دیدن کنند و نمایی زیبا از شهر باکو و دریای خزر را تجربه نمایند. ‏
‏5.‏ بازدید از اثر سنگی و هنری قبوستان ( ‏Qobustan‏)‏
پارک ملی قبوستان با نام رسمی چشم‌انداز فرهنگی سنگ‌نگاره‌های قبوستان، منطقه‌ای تپه‌ای و کوهستانی در جنوب ‏شرقی رشته‌کوه‌های قفقاز است که به‌طور عمده در حوضه آبریز رود جیران‌کچمز، بین رودهای پیرساعات و ‏سومقاییت، در غرب قبوستان (در حدود ۶۴ کیلومتری جنوب غربی مرکز باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان) و در ‏کرانه‌های غربی دریای خزر قرار دارد. دره‌هایی تنگ و عمیق که در زبان ترکی آذربایجانی قبو نامیده می‌شوند این ‏منطقه را قطع می‌کنند و نام قبوستان نیز احتمالاً برگرفته از همین قبوهاست.‏
وجود سنگ‌نگاره‌های تاریخی، آثار باستانی، گل‌افشان‌ها و گازسنگ‌ها در این منطقه سبب شد تا قبوستان تحت حفاظت دولتی قرار گیرد. پس از آن این منطقه در سال ‏‏۲۰۰۷ نیز به‌دلیل سنگ‌نگاره‌هایش در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. این سنگ‌نگاره‌ها به‌واسطه کیفیت ‏حجاری‌ها و نمایش مواردی همچون شکار، جانوران، گیاهان و سبک زندگی در دوران پیش از از تاریخ و نمایش توالی ‏فرهنگی از آن دوران تا قرون وسطی به‌عنوان میراثی با اهمیت جهانی بسیار درنظر گرفته‌شدند.‏
6.‏ بازدید از میدان فانتن (‏Fountain Square‏)‏
این میدان یکی از میدان های زیبا و اصلی باکو می باشد که در گذشته به نام ‏Parapet‏ شناخته می شده است و هنوز هم در ‏بین افراد محلی با این نام مشهور است. از آنجایی که این میدان نقطه تلاقی بسیاری از مراکز خرید، پاساژ ها، بوتیک ‏ها، هتل ها و کافه ها و رستوران ها است، بین توریست ها محبوبیت فراوانی دارد. بازدید از این میدان را ‏تحت هیچ شرایطی در باکو از دست ندهید و طعم ناب غذاهای آذری را در رستوران های این میدان امتحان کنید. ‏
7.‏ بازدید از کاخ شیروان شاه
کاخ شروان­شاهان(سلسله پادشاهای محلی در شروان(قفقاز)) که حدود 800 سال بر منطقه قفقاز و حوالی آن حکمرانی می­کردند، پشت اسکنان 10 مناتی چاپ شده است. این مجموعه قرن پانزدهم میراث جهانی یونسکو دارای کاخ، مسجد، گورستان های گنبدی و مقبره است. کاخ شروانشاهان یکی از جاذبه های اصلی باکو در ایچِری شِهِر محسوب می­‌شود.
8.‏ بازدید از موزه ادبیات نظامی گنجوی
یکی دیگر از نقاطی که می تواند برای دوستداران ادبیات و هنر جالب توجه باشد، بازدید از موزه ادبیات نظامی گنجوی ‏است که در شهر باکو واقع است. این موزه در نزدیکی میدان فانتن واقع شده است و گردشگران می توانند بازدید از ‏هر دو مکان را در یک روز انجام دهند. امروزه این موزه به یکی از بهترین مکان ها برای شناساندن فرهنگ کشور ‏آذربایجان بدل شده است و کتب، اشیاء و موارد زیادی در رابطه با فرهنگ آذربایجان در این موزه وجود دارد. ‏

باکو

مراکز خرید باکو:

 اگر در سفر به باکو قصد خرید دارید، حتما به دنبال فهرستی از مراکز خرید این شهر نیز هستید، بنابراین ما در لست سکند قصد داریم چند مورد از مراکز خرید شهر باکو آذربایجان را در اختیار شما قرار دهیم، تا با آشنایی قبلی بتوانید انتخاب های بهتری برای خرید رفتن داشته باشید.

1.مرکز خرید 28:

این مرکز خرید مخصوص گردشگرانی است که در مرکز شهر هتل رزرو کرده اند، و قصد دارند اجناس خوب با قیمت مناسب خریداری کنند. یکی از محبوب‌ترین مراکز خریدی که در باکو مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرد مرکز خرید 28 است.علاوه بر ویترین‌های رنگارنگ، سالن‌های سینمای متعددی دارد که می‌توانید بعد از خریدی جذاب به تماشای فیلمی دلنشین بنشینید.

2.مترو پارک:

اگر قصد دارید خریدی همراه با بهترین برند های بازار انجام دهید، مترو پارک دقیقا همان جایی است که به دنبال آن می‌گردید. اما اگر قصد خرید هم ندارید، معماری این مرکز خرید آنقدر زیباست که شما را جذب می‌کند.

3. مرکز خرید گنجلیک:

این مرکز خرید در منطقه گنجلیک واقع شده است. معماری ساختمان این مرکز خرید نیز بسیار زیباست و از دور خودنمایی می‌کند. مرکز خرید گنجلیک علاوه بر فروشگاه سینما، شهربازی و رستوران نیز دارد.

غذاهای محلی باکو:

با توجه به قرابت فرهنگی ایران و آذربایجان، غذاهای آذری نیز بسیار به غذاهای ایرانی شباهت دارند. از جمله معروفترین غذاهای آذری میتوان به پلو آذری اشاره کرد که؛ برنج، گوشت، پیاز، فلفل، ادویه جات و سبزی مواد اصلی تشکیل دهنده آن هستند.همچنین غذاهایی مثل دلمه آذری، بالیق، کباب لیولیا(کوبیده آذری) و پیتی نیز از دیگر غذاهای محلی آذری محسوب می‌شوند.

آب و هوای شهر باکو و بهترین زمان سفر:

از لحاظ آب و هوایی شهر باکو در آذربایجان زمستان های بسیار سردی دارد، به همین نسبت تابستان های بسیار گرمی هم نیز دارا می باشد. با توجه به برگزاری جشن نوروز در آذربایجان و طراوت نسبی هوا و شاد بودن مردم، بهار برای سفر به کشور آذربایجان و شهر باکو مناسب ترین زمان است.
با از راه رسیدن شهریور هوای شهر پایتخت باکو بسیار خنک و دلپذیر می شود و برای مسافران پاییزی فرصت سفر را ایده آل می سازد. از آبان کم کم هوا سرد شده و در دی شاهد بیشترین میزان بارش برف هستیم. از نظر وضعیت آب و هوا بهترین زمان سفر به پایتخت کشور جمهوری آذربایجان بهار و پاییز است.

باکو

واقعیتی بسیار جالب در مورد آب و هوای باکو وجود دارد و آن هم میانگین دمای 14.2 درجه سانتی گرادی اش در تمام طول سال می باشد. دمایی که تنها 0.1 درجه با دمای متوسط کل زمین اختلاف دارد. این شهر دارای آب و هوای نیمه خشک و معتدل قاره ای است و میانگین بارش سالانه در آن حدودا 329 میلی متر می باشد. باکو شاهد تابستان هایی گرم و خشک، زمستان هایی بسیار سرد و نسبتا مرطوب و خنک خواهد بود. در برخی سال ها بارش برف در باکو زیاد و سطح شهر در تمام طول زمستان با برف پوشانده شده. بارش های تابستانی به ندرت در باکو رخ می دهد. در این شهر سیر درجه حرارت های فصلی نسبت به سایر مناطق موجود در اقلیم دریای خزر و عرض جغرافیایی مشابه بسیار کمتر است. آب و هوای باکو در بسیاری از ماه های سال بسیار خنک و خوشایند خواهد بود. همچنین گرمترین ماه های سال در باکو ماه های ژوئیه و اوت با میانگین روزانه 26.4 درجه سانتیگراد و سردترین ماه های سال ماه های ژانویه و فوریه با میانگین روزانه 4.3 درجه سانتیگراد می باشند.